lunes, 21 de mayo de 2007

LES WEBQUEST

Les WebQuest són una activitat on els alumnes tenen que ralitzar una tarea o un projecte mitjançant una informació que els proporciona el docent.
Els alumnes tenen uns recursos (internet) i una informació proporcionada per a que es centren més en saber utilitzar-la que en simplement aprendre a buscar-la. Així amb aquesta informació aprendran a integrar les idees principals i a treballar de forma cooperativa entre ells.
Una WebQuest consta de una introducció, una tarea per a realitzar, uns recursos que trobarà en internet, un procés que estarà especificat pas a pas i finalment una conclusió on es reflexionarà sobre el que s'ha fet.
Un dels objectius d'aquesta activitat és promoure una educació constructivista front a l'educació tradicional. Així, l'alumne mitjançant uns recursos i l'ajuda del docent serà qui construirà el seu coneixement.
Les WebQuest tenen una sèrie de característiques que les fan molt interessants a l'hora de treballar qualsevol tema. Motiven en gran mida a l'alumnat perquè veuen que el que fan té algun sentit, fan que aprenguen a tractar la informació de forma adequada, promouen la cooperació i la colaboració i ajuden a que els alumnes s'impliquen en la feina.
D'aquesta forma podem dir que apostem per les WebQuest front a Les Caceres del Tresor perquè amb aquesta última només es responen a unes preguntes que s'han donat i amb les WQ la tasca és molt més amplia i ens fa pensar més per solucionar els problemes que se'ns plantegen en l'activitat.

No hay comentarios: