Xtec-radio és un projecte que pretén promoure l'ús de la ràdio a tots els centres educatius de Catalunya per fomentar l'ús de la llengua parlada i escrita com a un instrument de comunicació.
La ràdio és un instrument de comunicació potent on tothom pot donar la seva opinió i on es fomenta en gran mesura el treball cooperatiu.
La ràdio té moltes possibilitats a l'hora de treballar la llengua ja que s'utilitza de maneres diferents segons el tipus d'activitat que es vaja a fer. Es poden fer entrevistes, reportatges, informatius, contes, etc. Al mateix temps s'aprén a utilitzar els diferents elements de que disposa el llenguatge com la veu, la música, els efetces de so, etc.
Una de les coses importants d'aquest projecte és que l'alumne és el principal parotagonista ja que són els xiquets i xiquetes dels centres educatius els que elaboraran els programes que s'emetran en xtec-radio. No obstant, els professors també tindran la seva tasca assessorant i orientant als alumnes en tot aquest procés.
En definitiva, xtec-ràdio és una nova forma de conéixer la ràdio, una nova forma de treballar la llengua i de treballar la comunicació als centres educatius.
POSCAST:
És un lloc on publicar aquells programes que es considerin interessants per a ser exposats.
Aquest servei permetrà que tots els centres puguin difondre els seus arxius sonors i fer comentaris dels publicats per altres centres.
¿Fer un podcast d'audio amb els alumnes?
La veritat que és un projecte interessant per treballar-lo amb els alumnes, una manera molt amena i motivant de treballar aspectes de la llengua que potser d'altra forma no es treballaria amb la mateixa intensitat.
Un altre tema és si sabria fer-ho perquè no sé ben bé quin és el procés per poder portar a cap aquest projecte. M'imagine que amb paciència i interés tot es pot arribar a fer no?
lunes, 14 de mayo de 2007
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario